Medjezikovne domine – dvojezične delavnice za otroke

Danes 'že vsak otrok' zna vsaj nekaj besed v tujem jeziku – in včasih to zadostuje. Vsekakor pa je to povsem dovolj, da se nam vsak otrok lahko pridruži pri jezikovnih delavnicah na temo dvojezičnosti. Igrajmo se igro medjezikovne domine!

V okviru projekta Večjezičnost velja se povezujemo z različnimi vzgojno-izobraževalnimi ustanovami in organizacijami, na primer z Mladinskim centrom v Novi Gorici. Skupaj organiziramo zimske in poletne počitniške dejavnosti za otroke. Odrasli bi bili morda začudeni, otroci pa brez posebnih pomislekov sprejmejo, da so tudi znanstveniki lahko oblečeni v kratke hlače in da eksperimenti na prvi pogled nič ne dišijo po kakšni zanimivi eksploziji. In jezikovni SO eksperimenti ZELO JASNO kažejo: dandanes je pametno poznati vsaj kakšno besedo v tujem jeziku …

… Da bi se jih nekaj naučili, se lahko igramo igro MEDJEZIKOVNE DOMINE, kjer so poleg pik na ploščicah izpisana številka v različnih jezikih. Kdo bo zmagovalec? Tisti, ki bo na koncu znal največ tujih besed. Zakaj? Ker večjezičnost velja!

Če se želite udeležiti naše delavnice, spremljajte naše FB in Twitter profile – ali pa se obrnite neposredno na nas in z veseljem bomo delavnico izpeljali za vas v vašem vrtcu ali organizaciji, na šoli ali drugi ustanovi.