Večjezičnost velja v družini – predavanje za vse generacije

Ali vaš otrok gleda risanke v italijanščini in kupi kruh na italijanski ali slovenski strani? Ali ne veste, če je dobro, da vaša mama z vašim otrokom govori v svojem maternem jeziku? Bo zato zmeden? Mu bo šlo slabo v šoli? Brez skrbi, od več jezikov ne boli glava. Udeležite se strokovnega predavanja o dvojezičnosti v organizaciji Centra za kognitivne znanosti jezika Univerze v Novi Gorici – in preženite dvome ali predsodke do večjezičnosti v vaši družini.

Dvojezičnost je tema, ki jo splošna in strokovna javnost že dlje časa spremljata z zanimanjem in radovednostjo. Stari dvomi in predsodki, da lahko dvojezičnost povzroča zmedo pri govorcih in onemogoča doseganje dobrega učnega uspeha pri otrocih, so mimo. Danes nasprotno vemo – in to dokazujejo tudi znanstvene raziskave –, da prinaša sporazumevalna zmožnost v dveh (ali več) jezikih predvsem številne prednosti od otroštva do tretjega življenjskega obdobja. Tudi sodobne usmeritve na evropski ravni podpirajo večjezičnost že od zgodnjih let.

Če se želite udeležiti našega predavanja, spremljajte naše FB in Twitter profile – ali pa se obrnite neposredno na nas in z veseljem bomo predavanje organizirali za vas v vašem vrtcu ali organizaciji, na šoli ali drugi ustanovi. Poskrbimo tudi za otroško varstvo – za otroke organiziramo večjezične delavnice.